10 Eylül 2014 Çarşamba

08.09.2014 EYLÜL AYI TOPLANTISI

Yeşilyurt Feneri Lions Kulübü Eylül Ayı Genel Toplantısı 08.09.2014 Tarihinde 20:00 ile 23:00 arasında Taksim Elite World Hotel’de İstanbul Marmara Lions Kulübünden Advisor Kemal TEMEL, İntercontinental Lions Kulübünden Sekreter Münevver YALÇIN, Alibeyköy Lions Kulübünden Geçmiş Dönem Genel Yönetmeni Fuat TOPDEMİR ve Piyerloti Lions Kulübünden Geçmiş Dönem Genel Yönetmeni Ayşegül TOPDEMİR ile aday üyemiz Serhan GÜRSOY, konuklarımız Sibel KORMAN, Ceylan KIZILYALI ve konuk konuşmacımız Irıs Setinfeld’in katılımları ile akşam yemeği eşliğinde gerçekleştirilmiştir.

Kulüp Başkanı Sabriye KAYZUM, Yönetim Çevresinden haberleri iletmiş ve katılmış olduğu Kabine Toplantısı hakkında bilgi vermiştir. Kulüp Sekreteri Ilgın BİÇER Yönetim Çevresi duyurularını ve aşağıda belirtilen Eylül ile Ekim ayı çalışma takvimini iletmiş,
1
Eylül
Dünya Barış Günü
2
Eylül
Yönetmenler Kurulu - 1
6
Eylül
Kabine Başkanlar Toplantısı - 1
8
Eylül
Onur Komitesi Toplantısı
13-14
Eylül
118-E Leo Yönetim Çevresi Baskanlar Okulu
13-14
Eylül
Yeni Yöneticiler Eğitimi
19
Eylül
Gaziler Günü
19-21
Eylül
Konsey Danışma Kurulu 1.Toplantısı İzmir
21
Eylül
Dünya Alzheimer Günü
21
Eylül
Uluslararası Barış Günü
24
Eylül
PID Münip Tarhan'ı anma
25
Eylül
Roş Ashana
26
Eylül
Dil Bayramı
26-28
Eylül
Akademi Çalışma Grubu - Şile
27
Eylül
Leo - Advisor Danışma Toplantısı - 1
27
Eylül
Üye Adayı Semineri - Önerici Semineri
27
Eylül
Dünya Turizm Günü
28
Eylül
Yönetim Çevresi Pikniği
1
Ekim
Yönetim Çevresi aidatı 2. taksit ödemesi
1
Ekim
20.yıl divan toplantısı - 1
1
Ekim
Latin Harflerinin Kabulü
4
Ekim
Dünya Hayvan Hakları Günü
4
Ekim
Dünya Çocuk Günü
4
Ekim
Mimarlık Günü
4-7
Ekim
Kurban Bayramı
6
Ekim
İstanbul'un Kurtuluşu
































Tüm kulüp raporlamalarının süresinde yapıldığı bilgisini vermiş ve Ekim ayında kulüp mükemmellik ödülü için gerçekleştirilmesi gereken “vision” görevini hatırlatmış ve bu hususta bir proje düzenlenmesi gerektiğini belirtmiştir. Sayman Sinem BAYDUR kulüp ödemelerinin yapıldığı hatta ULKB’den 21,50-USD alacaklı olduğumuz, birkaç arkadaşımız dışında çoğu üyemiz tarafından aidat borcunun ödendiği ve kulüp hesap bakiyesi hususlarında bilgi vermiş, süresinde ödeme yapan tüm üyelere teşekkür etmiştir.

            Viyana Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirmiş ve ihtisasını Pedagoji alanında yapmış, 5 yıl süre ile Avusturya Devleti’nin sosyal görevlisi olarak Viyana ve Innsbruck’ta çocuklara ve ailelerine psikolojik destek hizmeti vermiş, Avusturya ve Almanya’da yaptığı çalışmalar sonrası Tomatis Terapisi (Audio – Psiko – Fonolog) lisansını almış, 1997 yılında Türkiye’ye yerleştikten sonra Tomatis Metodunu ilk defa Türkiye’de uygulamaya başlamış, 2008 yılında İnternational Quantum Coaching Sertifikasını almış, 2003 yılından bu yana kendi firması Listening Center çatısı altında Prog. Dr. Alfred Tomatis’in yöntemiyle frekansla terapi uygulamış, 2001 yılı itibariyle Anael Aile Merkezi’ni ortağıyla kurmuş ve çalışmaya devam eden 1969 doğumlu 17 yaşında bir oğlu olan konuk konuşmacımız Iris Steinfeld Tomatis Yöntemini Anlatmıştır. Özetle:

“TOMATİS YÖNTEMİ İLE MUTLU BİR YAŞAM
Hayatımızda en önemli ihtiyaçlarımızdan biri bağ kurmak ve sevgi alışverişi.
Bedenimiz ile bağ kurmak sağlık, kendimizle bağ kurmak özgüven, ailemiz ile bağ kurmak mutluluk ve huzur, iş hayatımızda bağ kurmak ise başarı getirir.
Yaşam yolculuğunda stres, korku ve travma yüzünden kopan bağlar, Tomatis Yöntemi ile yeniden kuvvetlenir ve sizi yaşama bağlar.
Fransız Kulak Burun Boğaz Doktoru Alfred Tomatis, çalışma hayatı boyunca kulağın, sinir sistemi, beden ve ruh ile bağlantısını ve bu bağlantının öğrenme ve lisan ile ilişkisini araştırarak geçirdi.  Bu uygulamalı araştırmalarına Audio-Psiko- Fonoloji adını verdi. Senfoni ve konçertolar dahil W.A. Mozart eserleri, Gregoryan chantler ve eğer mümkün ise, danışanın anne sesi kaydı kullanılarak gerçekleşen bilimsel tabanlı bir uygulamadır..
Terapotik müzik, özel olarak tasarlanmış elektronik amplifikatör ve filtre sistemi tarafından işlenir. Bu cihaz, özel gecikmeler, filtrelemeler, perdelemeler ve kanal düzenleme kapasitesine sahiptir ve bu ozellikler terapotik etkiler için çok önemlidir.
Sistemik Dinleme Terapisinden fayda sağlayabileceğiniz durumların bazıları;
    •       Hayatınızda bir değişiklik yapma zamanının geldiğini hissediyorsunuz ama adım atamıyorsanız..
    •       Uykuya dalışınız zor, gece sık uyanıyor ve sabah uyandığınızda kendinizi dinlenmemiş hissediyorsanız..
    •       Düşüncelerinizi, duygularınızı, hatta kendinizi ifade etmekte zorlanıyorsanız..
    •       Yıllardır yabancı dilinizi ilerletmek için emek harcayıp istediğiniz ilerlemeyi sağlayamıyorsanız..
    •       Konsantrasyonunuzu güçlendirme ihtiyacı duyuyorsanız..
    •       Dinleyemiyorsanız!! Toplantıda konuşulanları ya da arkadaşınızı hatta eşinizi bile dinlemekte güçlük çekiyor olabilirsiniz.
    •        Kendinizi çok sık yorgun hissediyor ya da hayat enerjinizin düştüğünü hissediyorsanız..
   
Yöntem hakkında detaylı bilgiyi linkten alabilirsiniz.

Konuklara, Üyelere ve Geçmiş Dönem Genel Yönetmenlerine söz verildikten sonra toplantı Başkan Sabriye KAYZUM tarafından kapatılmıştır. 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder